Mireille Joseph,

sociotherapeut bij Mental Health Caribbean Bonaire

‘Met geduld en passie kom je ver als sociotherapeut’

Mireille Joseph (30 jaar) is een yu di Kòrsou die na het VSBO de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (niveau 4) volgde bij de SBO-onderwijsinstelling Ban Bria op haar geboorte-eiland. Na de opleiding werkte ze vijf jaar in de verslavingszorg bij Stichting Brasami.

Nieuwe uitdaging

Na die vijf jaar was Mireille toe aan een nieuwe uitdaging. Ze solliciteerde bij Mental Health Caribbean Bonaire bij de afdeling Kind & Jeugd. Ze werd aangenomen en maakte de overstap naar Bonaire. Haar nieuwe functie bleek de challenge te bieden die ze zocht; het werken met kinderen in de leeftijd 5 tot 14 jaar was nieuw voor haar.

Creatieve therapie

Mireille is trots dat ze sociotherapeut is. Ze geeft creatieve therapie aan de cliënten, bijvoorbeeld in de vorm van tekenen en schilderen. Zo maakt ze contact met haar cliënt en ontstaan er gesprekken die bij de behandeling kunnen helpen. Mireille vindt het mooi om te zien dat creatief bezig zijn echt iets met iemand kan doen.

Sociotherapeut worden

Wat moet je kunnen om een goede sociotherapeut te worden? Je moet geduldig zijn, actief kunnen luisteren en passie hebben, somt Mireille op. “En liefde!” voegt ze er met een stralende glimlach aan toe.

Wil je meer weten over Mireille? Volg haar op Instagram en Linkedin

TIP: Meer lezen over wat je kunt worden met de studie Social Work? Bekijk dan ook de stories van Sharsy Anthony en Kimberly Marlin

Mental Health Caribbean is de grootste GGZ-instelling voor Caribisch Nederland. MHC organiseert in opdracht van het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland de psychische, psychiatrische en verslavingszorg op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

Stagelopen bij Mental Health Caribbean?

MBO-studenten SPW, GGZ AGOOG, SPH, MWD, verpleegkundigen, psychologiestudenten en beleidsstagiaires en afstudeerstudenten zijn van harte welkom voor een stage van minimaal 6 maanden. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Mental Health Caribbean via het e-mailadres secretariaat@mentalhealthcaribbean.com.