Social work Kimberly Marlin

"Waarom ik voor Social
Work in Den Haag koos"

Kimberly Marlin

De 25-jarige Kimberly – op Curaçao geboren en opgegroeid – verhuisde in 2018 naar Nederland voor haar vervolgstudie. Ze koos voor de HBO-opleiding Social Work bij de Haagsche Hogeschool.

Haar tip voor Caraïbische jongeren die zich oriënteren op een studie in Nederland:

Meld je aan voor de online open dagen van de studies die jou interesseren! Dan kun je je eigen vragen stellen en informatie krijgen die niet op de website staat

Sociaal Pedagogisch Werker

Op Curaçao deed Kimberly na de MAVO de SBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 3 en 4) bij het Eligia Martier SBO.

Daarna ging ze aan de slag als huiswerkbegeleider bij een naschoolse opvang om werkervaring op te doen.

Social Work in Den Haag?

Na een jaar werken begon het te kriebelen bij Kimberly, ze wilde meer. Ze besloot om naar Nederland te gaan voor een vervolgstudie. Inmiddels zit ze in het derde jaar van haar studie Social Work bij de Haagsche Hogeschool en heeft het daar erg naar haar zin. Vooral de combinatie van theorie en praktijk bevalt Kimberly goed.

 

Naast theoretische vakken als psychologie en kennis van de gezondheid, volgt ze praktische vakken die voorbereiden op een stage in de sociale zorgsector.

"Het allerleukste vak vind ik creativiteitswerk; je leert posters en flyers maken of een schilderij"

Stage lopen bij Children’s Zone Rotterdam

Haar ideale stageplek vond Kimberly bij Children’s Zone in Rotterdam. Dit is een organisatie die zich richt op het welzijn van kinderen van 0 tot 14 jaar in diverse wijken in Rotterdam. Ze verheugt zich erop om haar kennis in de praktijk te brengen en zal te maken krijgen met verschillende doelgroepen (kinderen en ouders/verzorgers).

Baankansen

De opleiding Social Work sprak Kimberly aan omdat je er veel kanten mee op kunt. Zo kun je bijvoorbeeld gezinscoach of jongerenwerker worden, of kiezen voor een baan als werkbegeleider dagbesteding of (pedagogisch) medewerker in een justitiële jeugdinrichting. Keuze genoeg om de baan van je dromen te vinden!

Haar eerste winter in Nederland vond Kimberly pittig. Ze heeft nog een laatste tip voor nieuwkomers:

Zet door! Na die koude Hollandse winter wordt het vanzelf lente en zomer!