Workshops 2023

NOVEMBER/DECEMBER

Workshops ‘Building Resilience’ op St. Eustatius

Zo’n 40 middelbare scholieren van de Gwendoline van Putten school deden mee aan het programma ‘Building Resilience’. Er waren workshops over mental health, weerbaarheid en het opbouwen van een studie/werkend leven in het buitenland.

Het programma richt zich speciaal op jongeren op Statia en is ontwikkeld door een young professional die teruggekeerd is naar haar geboorte-eiland.

 

Meer weten?

Lees hier meer over deze interessante workshops!

DECEMBER

NOVEMBER

NOVEMBER

Webinar Colegio EPI over vervolgstudies in de zorg

Een groot aantal verpleegkunde-studenten van het Colegio EPI in Aruba (MBO) volgden op 23 november een webinar over vervolgstudies in de zorg in Nederland. Via Zoom spraken ze met Caribische zorgprofessionals die al in Nederland studeren of werken.

De zorgprofessionals vertelden over zichzelf, hun studietraject en wat ze zo mooi vinden aan hun vak:

  • Kimberly van der Roest, specialistisch verpleegkundige: “De nachtdiensten zijn best zwaar, maar je krijgt er ook veel voor terug!”
  • Luis Baptist, interventie verpleegkundige: “Volg je eigen route, dat heb ik ook gedaan.”
  • Sarah-Ann Maartense, verpleegkundige maag, darm & long chirurgie: “In een goed team kun je op elkaar bouwen.”
  • Megan Rannou, 2e jaars HBO voeding en diëtetiek: “Met mijn studie kun je veel kanten op.”

OKTOBER

OKTOBER

Beroepenmarkt op het Colegio Arubano

Op 19 oktober bezochten 500 leerlingen van HAVO 4 en 5 en VWO 4, 5 en 6 van Colegio Arubano de Beroepenmarkt.

Ook de zorgberoepen kregen aandacht; o.a. een ANIOS huisarts/geneeskunde en tandarts gaven voorlichting over hun vak.

APRIL

Voorlichtingssessie op het VSBO Marnix College

Leerlingen uit de 2e klas van het VSCO Marnix College op Rio Canario hebben op 4 april voorlichting gekregen over werken in de zorg. Twee medewerkers van Stichting Wit Gele Kruis (WGK) vertelden enthousiast over hun beroep en werk als Hoofd Maatschappelijke Zorg en Unitleider Wijkzorg bij het WGK.

Meer weten over werken in de zorg?

Hou dan onze Stories in de gaten!

Studiekeuzevoorlichting op het Colegio Arubano

Ruim 300 eindexamenleerlingen van het Colegio Arubano volgden op 4 en 5 april de workshop ‘Studiekeuzevoorlichting’ op hun school. De voorlichting werd gegeven door oud-scholieren die al in Nederland studeren. Zij vertelden niet alleen over hun studies, maar ook over verstandig omgaan met je mental health en je budget.

Zo gaf Nanine Ponson – studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan de Hogeschool Leiden en een master aan de VU in Amsterdam – als tip mee: “Pas op jezelf, vooral als het gaat om jouw mentale gezondheid. Also, have fun!”

Meer lezen over deze workshop? Lees dit artikel van het Antilliaans Dagblad.

Maart

Beroepskeuzevoorlichting door pyscholoog Irodice Cijntje-Copra

Op 2 maart 2023 volgden 32 leerlingen van het Radulphus College Curaçao (3e klas HAVO en VWO) een leuke en interessante workshop Beroepskeuze van psycholoog Irodice Cijntje-Copra.

Irodice werkt als klinisch psycholoog en relatietherapeut op Curaçao. Haar presentatie ging o.a. over wat haar beroep inhoudt en hoe je psycholoog kunt worden. Wat is er zo mooi aan haar vak? Hoe kun je mensen supporten die ergens tegenaan lopen?

Wat vonden de leerlingen van de workshop?

71% van de aanwezige leerlingen vond de workshop van Irodice Cijntje-Copra goed. Er was ruim voldoende gelegenheid om vragen te stellen en om te discussiëren.

Meer weten?

Wil jij meer weten over de studie psychologie en waar je het in Nederland kunt studeren? Kijk dan snel op onze WO-routekaart!

Februari

Speeddates Beroepskeuze op het Maria Immaculata Lyceum (MIL)

Op speeddate met een (zorg)professional? Dat kon op 15/16 februari 2023 op het MIL. De derdeklassers HAVO en VWO schoven aan bij verschillende professionals die over hun beroep kwamen vertellen. Zo ook een pedagoog en een medisch/forensisch analist die in de zorgsector werken.

De leerlingen zaten vol vragen: wat houdt hun beroep in? Wat moet je ervoor kunnen? Met welk vakkenpakket kun je een studie in de zorg gaan doen?

Wat vonden de leerlingen ervan?

72% van de aanwezige leerlingen gaf op het enquêteformulier aan dat ze de Beroepen Speeddates leuk vonden. Graag vaker!

Wil je meer weten over studies in de zorg? Check dan onze routekaarten!