Online ontdekken

Veel universiteiten en hogescholen in Nederland organiseren activiteiten waar je als aankomend student informatie over het studieaanbod kunt krijgen en – misschien nog wel belangrijker – alvast een beetje de sfeer kunt proeven.

Door de afstand tussen de Caribische eilanden en Nederland is het voor jou natuurlijk lastig om naar open dagen of naar een studiekeuzebeurs te gaan. Gelukkig valt er online ook genoeg te ontdekken. Maak daar gebruik van!

Wij zetten alvast de belangrijkste mogelijkheden voor je op een rijtje.

Websites checken

studiekeuze123.nl

studiekeuzelab.nl

Bekijk zo veel mogelijk websites. Als je nog niet weet welke studie je wilt gaan doen, kun je het beste beginnen bij studiekeuze websites zoals https://www.studiekeuze123.nl/ en https://www.studiekeuzelab.nl/. Op beide sites staat een heel handig stappenplan dat richting geeft. Studiekeuze123.nl heeft een aparte pagina voor Caribische jongeren : https://www.studiekeuze123.nl/studia-na-hulanda-studying-in-holland.

Misschien heb je al een studie in gedachten maar weet je niet waar je wilt gaan studeren. Kijk dan op de websites van de universiteiten of hogescholen die jouw studie aanbieden en zoek uit wat jou aanspreekt. Vaak geven de filmpjes waarin studenten over hun studie(leven) vertellen een goed beeld.