"Neem elk moment als een leermoment"

Vashti Tromp

Mijn naam is (drs.) Vashti Tromp MSc (29), ik kom uit Aruba en woon nu 9 jaar in Nederland. Ik heb BSc/MSc gezondheidswetenschappen gekozen als studie en heb het in 2017 afgerond.

Ik interesseer mij voor het gedrag van de mens

Mijn keuze voor deze studie kwam door mijn interesse in de breedte van de studie, de biologie en vooral het gedrag van de mens. Dit laatste heeft mij geïnspireerd om de richting preventie te kiezen.

Richting PhD

Ik werk nu als ‘onderzoeker in opleiding’/’promovenda’/’PhD candidate’ bij het Amsterdam UMC locatie VUMC.
Mijn onderzoek is gericht op implementatie, eHealth, therapietrouw en oncologie. Als ik mijn promotie succesvol afmaak en verdedig dan krijg ik de titel PhD achter mijn naam of dr. voor mijn naam. Ik hoop september 2022 te promoveren!

Hoe ben ik hier gekomen?

Vashti’s Werkplek

Tijdens mijn studie kwam ik verschillende promovendi tegen waardoor ik een beter idee kreeg wat promoveren inhoudt. Maar het was vooral tijdens mijn wetenschappelijk stage waarin ik veel vrijheid en extra taken kreeg dat ik de onderzoekswereld leuk begon te vinden.

 

Toen ik mijn MSc heb afgerond was er een positie vrijgekomen als onderzoeksassistent die mij werd aangeboden. In mijn tijd als onderzoeksassistent heb ik veel meer gedaan (meer als een promovenda dan als een assistent) waardoor ik gevraagd werd of ik een promotie zou willen doen (ik heb niet 1 project maar verschillende gedaan).

Ik dacht, ik ga het proberen, dat promoveren

Ik dacht nooit dat ik dat zou willen, maar wilde het proberen. Ik ging de promotie in met de mentaliteit “ik zie wel waar ik uitkom, als het lukt top als het niet lukt, dan heb ik het geprobeerd en weet ik dat het niks voor mij is”.

Groei & ontwikkeling
Zoals hierboven aangegeven had ik niet enkel 1 project, maar verschillende kleine projecten met 1 rode draad. Dit geeft wat meer uitdagingen.

Het kan heel stressvol zijn (misschien wat meer dan een normaal promotie traject), maar ook tegelijkertijd heel leerzaam en je groeit enorm!

Ik zal het ook niet rooskleuriger maken dan het is: ik wilde meerdere malen stoppen, heb heel vaak breakdown momenten gehad. Maar, nu dat ik bij het einde ben kan ik al die momenten waarderen. Ik heb een enorme groei gehad (privé en professioneel). Zonder deze ervaring was dat onmogelijk geweest.

Ben je benieuwd uit welke fases een promotie traject bestaat? Wil je mijn tips over hoe te promoveren? Lees dan mijn volgende blog die binnenkort online komt!

Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om mij te benaderen, het makkelijkst is mijn LinkedIn. Tot gauw! Vashti