Ontmoet Christopher Willemse, student biologie in Amsterdam

Gastblog door Christopher Willemse, student biologie in Amsterdam. Foto’s van fotograaf Tiffany Sibilo.

Bon dia! Ik heet Christopher Willemse en ben inmiddels tweedejaars biologie student aan de Universiteit van Amsterdam. Wat en waar je wilt studeren is voor elke scholier een moeilijke keuze maar al helemaal als je vanuit Curaçao moet kiezen. Gelukkig werd er vanuit mijn middelbare school in de vijfde klas van het VWO een studiereis naar Nederland georganiseerd waar we kennis maakten met allerlei universiteiten, steden en opleidingen.

“Wat en waar je wilt studeren is voor elke scholier
een moeilijke keuze”

Oriëntatie studiestad

Op de middelbare school was biologie mijn lievelingsvak, maar vanwege het drukke programma van de studiereis gingen we uitsluitend naar Wageningen University en Research om de biologie-georiënteerde studies te bekijken. Na alle andere opleidingen en universiteiten gezien te hebben wist ik het zeker, biologie is wat ik wil gaan studeren, de vraag was alleen waar. Ik ben toen in oktober van mijn 6e jaar VWO met mijn vader naar Nederland gegaan om te kijken naar de biologie opleidingen in andere steden. Ik heb meeloopdagen gehad in Utrecht, Leiden, Wageningen en Amsterdam.

“Biologie”

Faculteit

Met het advies van mijn ouders dat ik naast een leuke studie ook moet kijken naar de faculteit en de stad waar je studeert heb ik gekozen voor biologie aan de UvA in Amsterdam. De UvA heeft een indrukwekkende Science Park en de diversiteit, snelheid van de hoofdstad is moeilijk te overtreffen.

“Verken je stad alvast via Street view”

Online proefstudie

In deze tijden van Corona kan je een goed beeld krijgen van verschillende studies door mee te doen aan een online proefstudie. Op de websites van instellingen die dit aanbieden, vind je vaak een opdracht die je zelfstandig kunt uitwerken. Wat betreft oriënteren op de stad en leefomgeving kan je altijd studenten opzoeken die er al wonen. Vaak staan er online ook allerlei artikelen die aangeven wat de verschillende steden allemaal aanbieden aan activiteiten en faciliteiten. Misschien een beetje een gek idee, maar in deze corona tijd kan je gebruik maken van Street view en Google Maps om steden te verkennen. De Street view van Nederland is heel goed. Je kan in elk geval zien hoe de gebouwen van de stad eruit zien en of de stad leuke parkjes of restaurantjes heeft.