Over Rotterdam

“Rotterdam, de mooiste rotstad die er is”

Hallo iedereen! Ik ben Camille Blaaker (19) en zit nu in mijn tweede jaar van de studie Geneeskunde op de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Ik heb zelf tot mijn achtste in Rotterdam gewoond en ben daarna naar Curaçao verhuisd. Toch was mijn keuze voor Geneeskunde in Rotterdam niet moeilijk, de stad heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad. Misschien omdat veel familie en vrienden hier wonen of omdat ik me goed kan vinden in de Rotterdamse down-to-earth mentaliteit van niet lullen maar poetsen. Maar waarschijnlijk gewoon omdat het zo’n mooie stad is!

“Rotterdamse down-to-earth mentaliteit van niet lullen maar poetsen”

Hippe stad

Rotterdam wordt vaak overschaduwd door de hoofdstad Amsterdam, maar niets is minder waar. De Maasstad is hip en happening en is zelfs door New York Magazine uitgeroepen tot dé place to be. De stad heeft dan ook heel wat te bieden: de grootste haven van Europa, een indrukwekkende skyline, opvallende architectuur, veel kunst, het is divers qua cultuur en natuurlijk heel veel feesten!

“dé place to be”

Uitgaan

Uitgaan in Rotterdam is geen probleem. Er is altijd wel een club open of een studentenfeest ergens. Zelfs vrienden vanuit andere steden komen regelmatig naar Rotterdam om van het nachtleven te genieten. Nu door de Corona is dat weggevallen maar gelukkig heeft de stad veel meer te bieden.

Fietsstad

Soms moet je wel even je best ervoor doen. Rotterdam heeft namelijk nogal wat verborgen parels. Het is een stad die je moet ontdekken en leren kennen. De beste manier om dit te doen is met fiets. Deze gouden tip kreeg ik van mijn tante. Op de fiets zie je veel meer van de stad dan als je het openbaar vervoer gebruikt. Daarbij is het meestal sneller dan het openbaar vervoer. Het beste is om dit te doen met vrienden, dat maakt het nog leuker.

Diversiteit

Toch vind ik wel het mooiste van Rotterdam dat het zo divers is. Kijk maar naar de burgemeester van de stad, dat is Aboutaleb, de eerste in heel Nederland met een Marokkaanse achtergrond. Als student uit Curaçao werd ik dus ook niet anders behandeld door mijn huidskleur of afkomst. Ik voelde me als nieuwkomer geen apart onderdeel van de stad. Dat kenmerkt Rotterdam: diversiteit die goed samengaat.

Mijn advies voor toekomstige bewoners van Rotterdam: Ga de deur uit, ontdek de stad en daag jezelf uit. Want zoals de bekende Hermes houseband al 22 jaar zingt, is Rotterdam nog steeds de allermooiste rotstad die er is!

“Ik voelde me als nieuwkomer geen apart onderdeel van de stad”