‘In de acute zorg is geen dag hetzelfde’

Gastblog door Paula Suriel,
verpleegkundige ICU

PaulaA.Suriel

De 31-jarige verpleegkundige Paula Andrea Suriel zit niet graag stil.

Ze heeft een enorme passie voor haar beroep, volgde meerdere opleidingen en gaat enthousiast nieuwe uitdagingen aan.

In dit gastblog vertelt ze waarom haar hart bij de acute zorg ligt.

Bon dia, mijn naam is Paula Andrea Suriel (31). Ik woon op Bonaire en heb verschillende opleidingen in de zorg gedaan. Eerst ziekenverzorgende en verpleegkundige via de FM Academy, in 2022 de BAZ-opleiding (Basis Acute Zorg) via de Amstel Academie en nu ben ik bezig met het afronden van de vervolgopleiding ICU.

Fundashon Mariadal

Sinds 2010 heb ik de kans gehad om verschillende studies te volgen via Fundashon Mariadal.  Ik werkte in de thuiszorg toen ik over de BAZ-opleiding hoorde. Dit leek mij een uitstekende kans om verder te groeien als verpleegkundige en een mooie uitdaging. Daarmee kon ik mijn vakkennis vergroten en iets gaan doen wat mij al langer trok: in de acute zorg werken.

‘De opleiding Basis Acute Zorg was een prima keuze’

Nieuwe dingen leren

Ik ben iemand die graag nieuwe dingen wil leren en houd ervan om professioneel te groeien. Van stilzitten word ik niet gelukkig, van andere mensen helpen wel. Ik heb een enorme passie voor mijn werk als verpleegkundige. Het is een beroep dat ik altijd al heb bewonderd.

‘Van stilzitten word ik niet gelukkig, van andere mensen helpen wel’

Amstel Academie

Sinds 2022 werk ik als student in de acute zorg. Mijn stages liep ik op de spoedeisende hulp en special care (ic-afdeling op Bonaire). Na het afronden van mijn opleiding tot BAZ-verpleegkundige ben ik direct doorgegaan met de vervolgopleiding ICU. Beide via de Amstel Academie, het opleidingsinstituut van het Amsterdam UMC.

Ik houd ervan dat elke werkdag nieuwe dingen met zich meebrengt. Op de acute afdeling is elke patiënt anders en geen dag hetzelfde.

‘Tijdens mijn stage in Aruba heb ik veel geleerd’

Stage in Aruba

Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om twee maanden stage te lopen Horacio Oduber Hospital in Aruba. De stage richtte zich op hoog complexe beademingspatiënten. Heel interessant! Ik heb mijn kennis verrijkt, ervaringen gedeeld en mooie momenten als student beleefd. Het was een zeer productieve periode waarin ik veel geleerd heb.

De toekomst

Nu concentreer ik me op het afronden van mijn studie en bekijk ik welke mogelijkheden Fundashon Mariadal in de toekomst kan bieden.

Fundashon Mariadal is aanzienlijk gegroeid en heeft medewerkers de kans geboden om zich professioneel te ontwikkelen via verschillende cursussen/opleidingen.

‘De opties en kansen liggen er; het is aan ons om elke kans te grijpen die zich voordoet!’

Tips:

-Op www.werkenbijfundashonmariadal.nl kun je zien welke vacatures openstaan bij Fundashon Mariadal.
-Benieuwd naar de FM Academy? Bekijk https://youtu.be/e0ZKaCB77AA