Workshops 2024

JANUARI

Curaçao 9 januari – Beroepskeuzevoorlichting: studeren en werken in de zorg

Leerlingen uit de 2e klas van het VSBO Marnix College op Rio Canario volgden op 9 januari een workshop over werken in de (thuis)zorg. Twee verpleegkundigen vertelden enthousiast over hun werk bij Stichting Thuiszorg Banda ‘Bou en deelden hun passie voor de zorg.

De leerlingen mochten zelf oefenen met bloed prikken, benen zwachtelen en bloeddruk meten. Spannend en leuk!

Wil jij meer weten over werken in de zorg?

Lees dan onze Stories waarin Caribische zorgprofessionals vertellen over hun studiekeuze en hun beroep.

FEBRUARI

Curaçao 8 februari – Beroepskeuzevoorlichting door GZ psycholoog op Radulphus College

Leerlingen uit de 3e klas HAVO en VWO van het Radulphus College kregen beroepskeuzevoorlichting van GZ psycholoog Giulitta Anthony. Het doel van deze informatieve sessie was om de derdeklassers te ondersteunen bij hun profielkeuze.

De leerlingen gingen enthousiast in gesprek met Giulitta en stelde vragen: wat houdt het beroep psycholoog precies in? Wat moet je ervoor studeren en kunnen? De GZ psycholoog nam alle tijd om de vragen te beantwoorden en te vertellen wat haar motivatie was om psycholoog te worden.

Een van de leerlingen wist het al zeker: “Ik wil graag psycholoog worden omdat ik het leuk vind om mensen te helpen”

MAART

Aruba 20 maart – Beroepskeuzevoorlichting op de Filomena MAVO

Ruim 200 leerlingen van de klassen 2, 3 en 4 van de Filomena MAVO in San Nicolas kregen beroepskeuzevoorlichting van een grote groep enthousiaste professionals. O.a. een tandheelkundig technicus, 2 verpleegkundigen, een psycholoog en een dierenarts vertelden over hun vak.

Applied Psychologist Jermin Bell gaf de workshop ‘Haal het beste uit jezelf’; met handige tools voor motivatie, examenvoorbereiding en verstandig omgaan met social media.

APRIL

St. Eustatius 3 april – workshop op de Gwendoline van Putten school

Het programma ‘Building Resilience’ op Statia bestaat uit een aantal workshops over mental health, weerbaarheid en de voorbereiding op een studie of baan in het buitenland. Gestart in het najaar van ’23 en in april ’24 afgesloten met een laatste workshop, getiteld ‘Resilience: Overcoming the Gaps’.

De leerlingen van de Gwendoline van Putten school deden weer enthousiast mee. Er werden tools aangereikt en skills geoefend om de deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun spannende overstap naar het buitenland.

Curaçao 9-11 april – Beroepencarroussel op het Maria Immaculata Lyceum

De HAVO/VWO 3 leerlingen van het MIL konden tijdens een beroepencarroussel aanschuiven bij verschillende professionals die over hun vak vertelden. Beide groepen waren enthousiast over deze ‘speeddates’ waarin veel gevraagd en besproken werd.

De zorg & welzijn sector was goed vertegenwoordigd. O.a. een OK-assistent, fysiotherapeut, dierenarts, tandarts, analist medische microbiologie, kinderpsycholoog en een patholoog deden hun verhaal. Deze laatste maakte veel indruk door de meegebrachte samples!